140 от клубовете, членове на Българския футболен съюз, все още не са получили делегатските си карти за утрешния извънреден конгрес, на който ще бъде избран нов президент на Централата. От екипа на един от кандидатите Димитър Бербатов заявиха, че върху хората, които ще гласуват, се оказва натиск от настоящото ръководство на БФС.

“Ще спомена две имена. Първото е Апостол Апостолов, кмет на Симитли, това име стигна до моите уши от над 40 клуба. Агитиране в кавички за гласуване за г-н Михайлов. Второто име – мой бивш съотборник Радой Христов, областен управител на Монтана. Г-н Христов, играли сме заедно, ти ми беше един от идолите. В момента, под натиск, има “агитиране” в полза на Борислав Михайлов. Защото ако клубовете в този район не гласуват за него, Христов ще бъде уволнен”, заяви бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров.

Той, заедно с Мартин Петров, е част от екипа на Бербатов  и днес дадоха пресконференция, на която изразиха притесненията си прозрачността на провеждането на конгреса.