08:47 Събота 25.02.2017
Популярни новини
  • «
  • »
1.08.2016 | 10:59

Израелският хитов изпълнител Идан Райхел с концерт в

Израелският хитов изпълнител Идан Райхел с концерт в Снимка: nuboyana. com
     Киноцентърът в Бояна отваря врати за вълнуващ концерт в Деня на София, съобщават от филмовото студио. На 17 септeмври израелската музикална икона Идан Райхел ще представи за първи път акустичното си пиано шоу пред българската публика.

    Нещо ново и различно ще се случи в София в началото на есента, уверяват организаторите. В деня на Вяра, Надежда и Любов, световноизвестният музикален посланик на надеждата ще подари незабравимо изживяване на жителите и гостите на столицата. Израелският пианист, поет, продуцент и композитор Идан Райхел ще доведе в София част от мултикултурната си формация “The Idan Raichel Project” за своя първи концерт в България. 

   На сцената на вдъхновяващия античен декор във филмово студио „Ню Бояна” в което бе заснет хитовия сериал "Откраднат живот", публиката за първи път ще има възможността да изживее една специална и интимна среща с изкуството на музиканта. Идан често споделя, че се чувства като режисьор на своя екип и в прегръдките на декора в българския киноцентър той ще разкаже завладяващи истории от цял свят. 

   Ритми от Етиопия, вкус от Колумбия, аромат от Мали и цветове от Франция, ще пренесат публиката в един свят на мир, разбирателство и протегната ръка. В свят, в който всички хора, независимо от своята вяра, цвят на кожата или социално положение дишат заедно, танцуват и споделят надеждата. 

   Продажбата на билетите започва от днес онлайн и в обектите на Еventim.bg и Ticketpro.bg. Те ще бъдат на цени от 40 лв., 60 лв. и 70 лв. 10% от печалбата от билетите ще бъдат дарени на БЧК. Концертът на Идан Райхел у нас е част от “Фестивала на толерантността”, който ще се проведе в София на 17 и 18 септември тази година. 

   Идан Райхел е истински артист. Свързан с музиката от дете, той бързо израства като музикант и разгръща потенциала си в свой собствен проект, който нарича “Проектът Идан Райхел”. Групата печели световна слава през 2006 г., когато специално издание с тяхна компилация получава международно разпространение. През 2009 г. Идан Райхел издава втори международен албум „Within the wall“, отново в мултикултурно партньорство с музиканти от различни националности. Формацията прави концерти на едни от най-класовите музикални сцени в света, като лондонската зала Роял Албърт Хол, операта в Сидни, зала Батаклан в Париж и много други. Освен това Проектът си партнира със звезди като Алиша Кийс и Патрик Брюел, а през 2013 г. е поканен да изнесе частен концерт за американския президент Барак Обама. 
  

    Събитието на концерта във Фейсбук:  bit.ly/2aCSERE ; Линк билети: bit.ly/2apJbZG
Сайтът на Идан Райхел :  www.idanraichelproject.com, как звучи музиката на The Idan Raichel Project:  https://www.youtube.com/watch?v=ZxHkMIRf7Kw


1.08.2016 | 10:59
автор: Ана Минева
Още по темата: